Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1450 g di acqua
- 100 g di latte
- 5 g di lievito di birra fresco
-
5
g di malto d'orzo
lub 5 g di miele - 60 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 250 g di farina tipo 0
- 200 g di farina manitoba
- 15 g di curcuma in polvere (vedere consigli)
- 8 g di sale
- 30 g di succo di limone
- 3 pizzichi di sale grosso
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1616 kJ / 386.2 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 61 g
- Tłuszcz
- 11.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.1 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 596 mg
Alternatywne przepisy
Muffin ai pomodori secchi ed Emmental
1h
Pane alle noci al Varoma
3h 30min
Pop corn di patate
1h 30min
Insalata di pasta con pesto di zucchine e pomodorini confit
1h 30min
Cavolfiore con pesto di noci (vegan)
40min
Pane al pomodoro
16h
Pa Gialt (Pane giallo)
3h 30min
Grissini intrecciati alla paprika
2h 30min
Panini ai semi al Varoma
2h 30min
Contorno di patate americane speziate
45min
Fusilli alla curcuma e pancetta
30min
Focaccia
6h