Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- olio di cocco q.b.
- 20 g di nocciole tostate
- 280 g di acqua
- 15 g di lievito di birra fresco, sbriciolato
- 30 g di miele
- 250 g di farina tipo 0
- 250 g di farina integrale
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 20 g di gherigli di noci
- 80 g di frutta essiccata mista (mirtilli rossi, prugne, fichi, albicocche, mele) a pezzi
- ½ cucchiaino di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 523 kJ / 125 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 40 mg
Alternatywne przepisy
Pane valdostano noci, uvetta e fichi
6 Std.
Pane semplice
4 Std.
Pane ai cereali
3 Std.
Galette integrale alle verdure
1h 30min
Sformato di avena con cioccolato e mirtilli
30 Min
Pane al cacao con noci e pistacchi
3 Std.
Focaccia integrale con cipolle e peperoni
3h 20min
Paninetti soffici allo yogurt
1 godz. 50 min
Pane di kamut e farro
4 Std.
Focaccia integrale a lunga lievitazione
24h
Pancarrè ai 5 cereali
5 Std.
Impasto per pizza integrale
2h