Zupa grysikowa

Zupa grysikowa

4.3 19 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
2 porcje

Składniki

  • 100 g warzyw, korzeniowych np. marchewki, pietruszki, selera, pokrojonych na kawałki
  • 100 g ziemniaków pokrojonych na 1-2 cm kawałki
  • 500 g wody
  • ½ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    ½ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej
  • 2 ziarna ziela angielskiego
  • 1 liść laurowy, suszony
  • ¼ łyżeczki soli
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego (opcjonalnie)
  • 20 g kaszy manny
  • 5 g koperku, świeżego (opcjonalnie) posiekanego

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 327.7 mg
Białko 4 g
Kalorie 468 kJ / 111.9 kcal
Tłuszcz 0.5 g
Błonnik 3.6 g
Tłuszcz nasycony 0.1 g
Węglowodany 23.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...