Turcinilli (torcinelli abruzzesi)

Turcinilli (torcinelli abruzzesi)

5.0 1 ocena
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 3 godz.
16 pezzi

Składniki

  • 40 g di zucchero + q.b.
  • 1 limone la scorza (senza la parte bianca)
  • 210 - 220 g di farina tipo 00
  • 200 g di farina manitoba
  • 50 g di fecola di patate
  • 7 g di lievito di birra disidratato
  • 200 g di ricotta fresca ben asciutta
  • 100 g di latte
  • 50 g di liquore all'anice
  • 1 uovo
  • 1 pizzico di sale
  • olio extravergine di oliva q.b.
  • 100 g di uvetta sultanina ammollata in acqua tiepida e ben strizzata
  • olio per frittura q.b.

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 pezzo

Sód 71.1 mg
Białko 4.8 g
Kalorie 966.2 kJ / 230.9 kcal
Tłuszcz 8.4 g
Błonnik 1.1 g
Tłuszcz nasycony 1.8 g
Węglowodany 34.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...