Rotolo gelato con pralinato alle mandorle

Rotolo gelato con pralinato alle mandorle

4.5 2 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 5 godz.
8 porzioni

Składniki

  • 150 g di mandorle tostate
  • 250 g di zucchero
  • 30 g di burro
  • 1 cucchiaino di succo di limone, spremuto fresco
  • 2070 g di acqua
  • 50 g di aceto
  • 400 g di cioccolato fondente a pezzi
  • 400 g di panna (30-40% di grassi) fredda
  • 270 g di latte condensato zuccherato
  • zucchero a velo q.b. per servire

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 83.3 mg
Białko 11.6 g
Kalorie 3504 kJ / 837 kcal
Tłuszcz 55.1 g
Błonnik 7.8 g
Tłuszcz nasycony 28.3 g
Węglowodany 78.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...