Rotolo gelato con pralinato alle mandorle

Rotolo gelato con pralinato alle mandorle

5.0 1 ocena
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 5 godz.
8 porzioni

Składniki

  • di mandorle tostate
    150 g
  • di zucchero
    250 g
  • di burro
    30 g
  • di succo di limone, spremuto fresco
    1 cucchiaino
  • di acqua
    2070 g
  • di aceto
    50 g
  • di cioccolato fondente a pezzi
    400 g
  • di panna (30-40% di grassi) fredda
    400 g
  • di latte condensato zuccherato
    270 g
  • zucchero a velo q.b. per servire

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 837 kcal / 3504 kJ
Białko 11.6 g
Tłuszcz 55.1 g
Węglowodany 78.1 g
Błonnik 7.8 g
Tłuszcz nasycony 28.3 g
Sód 83.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...