Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Starter
- 30 g di chicchi di grano
- 30 g di chicchi di segale
- 20 g di pangrattato
- 25 g di semi di lino
- 20 g di semi di sesamo
- 40 g di fiocchi di avena
- 300 g di acqua
Impasto
- 1600 g di acqua (di cui 100 g fredda)
- 10 g di lievito di birra fresco, sbriciolato
- 340 g di farina tipo 2, forte (almeno W320)
-
10
g di malto in polvere
lub 10 g di miele - 10 g di burro freddo, a pezzi
- 10 g di sale
- olio extravergine di oliva q.b.
- 30 g di succo di limone
- 4 cucchiai di semi di sesamo
- 1 cucchiaio di sale grosso (opcjonalnie)
- farina di semola q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 874 kJ / 209 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 3.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pane semplice
4 godz.
Baguette integrale
5 Std.
Mignolata
3 Std. 30 Min
Corn bread (pane di mais)
1 Std. 30 Min
Pane di frumento e farro
12u.
Nfigghiulate Siciliane
3h 50min
Panini della Val Venosta
15h 30min
Banettes rustiche
15u.
Polpette di agnello con focaccine batbout
1 Std. 30 Min
Tiliccas sarde
2 Std. 20 Min
Pane rustico ripieno
29 Std.
Focaccia integrale a lunga lievitazione
24 Std.