Pizza alle tre farine

Brak ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 55 min
1 porzione

Składniki

Impasto
  • 110 g acqua
  • ½ cucchiaino di zucchero
    ½ cucchiaino di malto di orzo
  • 10 g di lievito di birra fresco
    1 cucchiaini di lievito di birra disidratato
  • 100 g di farina di forza (manitoba) + q.b.
  • 50 g di farina di kamut
  • 50 g di farina integrale
  • 10 g di olio extravergine di oliva
  • ½ cucchiaino di sale
Farcitura
  • 180 g di peperoni rossi e gialli a pezzi (2-3 cm)
  • 20 g di olio extravergine di oliva + q.b.
  • ½ cucchiaino di sale
  • ½ spicchio spicchio di aglio
  • 100 g di caciotta a fette
  • 50 g di salsiccia affumicata, a fette
    50 g di salsiccia
  • ½ rametto di timo fresco le foglioline lavate ed asciugate

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 3566.4 mg
Białko 74 g
Kalorie 8242.7 kJ / 1970 kcal
Tłuszcz 83.1 g
Błonnik 57.6 g
Tłuszcz nasycony 31.4 g
Węglowodany 268.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...