Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Focaccia integrale
- 1430 g di acqua
- 9 g di lievito di birra fresco
- 170 g di farina manitoba
- 100 g di farina integrale
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 7 g di sale
Melanzane e pancetta
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 100 g di pancetta affumicata a cubetti
- 250 g di melanzane a tocchetti (2 cm)
- 150 g di cipolle rosse a listarelle
- 2 pizzichi di sale
- pomodori secchi sott'olio, sgocciolati, a piacere
- foglie basilico fresco, lavate a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1288 kJ / 308 kcal
- Białko
- 8.1 g
- Węglowodany
- 29.3 g
- Tłuszcz
- 16.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 10 g
- Błonnik
- 3.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pane semintegrale a lievitazione naturale
15 godz. 30 min
Pane bianco
3 godz.
Pane senza lievito
19 Std.
Pane contadino ai cereali
7 Std.
Pizza Gourmet con friggitelli e alici marinate
4 godz.
Focaccia di semola
6h 40min
Panfocaccia con noci
3h 30min
Focaccia al pesto
3h 40min
Pizza romana bianca
6h 30min
Pizza Gourmet con bresaola finocchi, arance e olive nere
3h 10min
Pizza integrale con crema di asparagi, mascarpone e salmone affumicato
5h 30min
Pizza alle tre farine
1h 55min