Wersje kompatybilne
Pizza Gourmet con ‘Nduja, tonno e composta di cipolle
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 250 g di acqua
- ½ cubetto di lievito di birra fresco sbriciolato
- 500 g di farina tipo 1
- 10 g di sale
- 25 g di olio extravergine di oliva + q.b.
Composta di cipolle
- 500 g di cipolle rosse di Tropea
- 400 g di zucchero
- 2 foglie di alloro fresche, lavate e asciugate
- 1 pezzettino di stecca di cannella
- 3 chiodi di garofano
- 50 g di uvetta sultanina
- 50 g di vino bianco secco
- 100 g di aceto di vino rosso
- ½ cucchiaino di sale
Terminare la preparazione
- 250 g di mozzarella fiordilatte, scolata e a fette
- 120 g di tonno in scatola in olio di oliva, sgocciolato
- 100 g di pomodori ciliegino in quarti
- 50 g di 'nduja
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 4104 kJ / 981 kcal
- Białko
- 37.5 g
- Węglowodany
- 121.3 g
- Tłuszcz
- 38.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 48.2 g
- Błonnik
- 6 g
Alternatywne przepisy
Pizza alla romana
1 Std. 40 Min
Baccalà panna e alloro sottovuoto
1h
Fazzoletti Jôf Fuart
2j 30 menit
Pizza Gourmet con salmone e avocado
3 Std. 30 Min
Pizza Gourmet con friggitelli e alici marinate
4 Std.
Focaccia caprese
3 Std. 30 Min
Pizza Gourmet con mozzarella di bufala e composta di pere e zenzero
5 godz.
Pizza Gourmet insalata, salsa cocktail gamberetti e salmone
4 Std.
Pizza alle verdure
2 godz. 5 min
Pizza Gourmet con bresaola finocchi, arance e olive nere
3h 10min
Pizza diavola
1 godz. 45 min
Pizza alle tre farine
1h 55min