Kulki migdałowo-wiśniowe

Kulki migdałowo-wiśniowe

4.2 5 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz.
30 sztuk

Składniki

  • 300 g mąki migdałowej (patrz wskazówka)
  • 200 g cukru
  • 1 łyżeczka ekstraktu migdałowego, naturalnego
  • 2 białka
  • migdały, w płatkach do obtoczenia (ok. 50 g)
  • 30 wiśni, świeżych (ok. 80 g), bez pestek
    30 wiśni, mrożonych, bez pestek, (ok. 80 g), uprzednio rozmrożonych
  • woda do zwilżenia

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Sód 4.9 mg
Białko 2.6 g
Kalorie 430.7 kJ / 103.2 kcal
Tłuszcz 6.1 g
Błonnik 1.2 g
Tłuszcz nasycony 0.5 g
Węglowodany 8.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...