
Urządzenia i Akcesoria
Kulki migdałowo-wiśniowe
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz.
30 sztuk
Składniki
-
mąki migdałowej (patrz wskazówka)300 g
-
cukru200 g
-
ekstraktu migdałowego, naturalnego1 łyżeczka
-
białka2
-
migdały, w płatkach do obtoczenia (ok. 50 g)
-
wiśni, świeżych (ok. 80 g), bez pestek30
-
woda do zwilżenia
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
103.2 kcal /
430.7 kJ
Białko
2.6 g
Tłuszcz
6.1 g
Węglowodany
8.4 g
Błonnik
1.2 g
Tłuszcz nasycony
0.5 g
Sód
4.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Pieczone warzywa z kozim serem i pesto (TM6)
1 godz.
Pikantne zakręcone ziemniaki na patyku (TM5)
10 min
Mini galette z krojonymi warzywami i serem sałatkowym (TM5)
1 godz. 50 min
Oponki z ciasta półfrancuskiego (Cronuty)
3 godz. 30 min
Pralinki z likierem migdałowym
1 godz.
Ciasteczka orzechowo-kawowe
50 min
Grecka zupa z wołowiną (TM5)
1 godz. 50 min
Mini serniczki z kawą zbożową
30 min
Mieszanka do wypieku chleba pełnoziarnistego z sezamem i makiem
10 min
Czekoladowa tarta ze spiralizowaną gruszką (TM5)
1 godz. 15 min
Wieżyczki z czarnego ryżu
55 min
Dorsz pod orzechową kruszonką z kaszą i sałatką
35 min