Urządzenia i Akcesoria
Kulki migdałowo-wiśniowe
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz.
30 sztuk
Składniki
-
300 g mąki migdałowej (patrz wskazówka)
-
200 g cukru
-
1 łyżeczka ekstraktu migdałowego, naturalnego
-
2 białka
-
migdały, w płatkach do obtoczenia (ok. 50 g)
-
30 wiśni, mrożonych, bez pestek, (ok. 80 g), uprzednio rozmrożonych30 wiśni, świeżych (ok. 80 g), bez pestek
-
woda do zwilżenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
4.9 mg
Białko
2.6 g
Kalorie
430.7 kJ /
103.2 kcal
Tłuszcz
6.1 g
Błonnik
1.2 g
Tłuszcz nasycony
0.5 g
Węglowodany
8.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Ciasteczka orzechowo-kawowe
50 min
Pikantne pieczone orzechy nerkowca
30 min
Dyniowe chlebki maślane
1 godz. 5 min
Chrupkie pieczywo żurawinowo-kokosowe
2 godz. 15 min
Cantucci czekoladowe z pistacjami
2 godz.
Bezglutenowy chlebek z daktylami i jabłkami
1 godz. 30 min
Muffinki marchewkowe z orzechową kruszonką
40 min
Ciastka z herbatą matcha i białą czekoladą
35 min
Ciasteczka migdałowe
30 min
Ciasto orzechowe z 3 składników
1 godz. 20 min
Kurczak w cytrynowym sosie z tagliatelle z cukinii (TM6, TM7)
30 min
Ciasteczka owsiane z żurawiną i pestkami dyni
50 min