Gattò di patate e spinaci

Gattò di patate e spinaci

4.6 57 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz.
8 porzioni

Składniki

Spinaci
  • 500 g di acqua
  • 500 g di spinaci freschi in foglia
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 5 g di sale
Gattò di patate e spinaci
  • 100 g di Provolone a pezzi (3-4 cm)
  • 100 g di Gruviera a pezzi (3-4 cm)
  • 100 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi (3 cm)
  • 1000 g di patate a pasta farinosa pelate e a fette (0.5 cm)
  • 350 g di latte
  • 5 g di sale
  • 30 g di burro + q.b.
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 2 uova
  • 20 g di pangrattato

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 992.4 mg
Białko 27.1 g
Kalorie 2161 kJ / 516 kcal
Tłuszcz 30.3 g
Błonnik 4.3 g
Tłuszcz nasycony 14.4 g
Węglowodany 35.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...