Gattò di patate e spinaci

Gattò di patate e spinaci

4.7 41 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz.
8 porzioni

Składniki

Spinaci
  • di acqua
    500 g
  • di spinaci freschi in foglia
    500 g
  • di olio extravergine di oliva
    30 g
  • di sale
    5 g
Gattò di patate e spinaci
  • di Provolone a pezzi (3-4 cm)
    100 g
  • di Gruviera a pezzi (3-4 cm)
    100 g
  • di Parmigiano Reggiano, a pezzi (3 cm)
    100 g
  • di patate a pasta farinosa pelate e a fette (0.5 cm)
    1000 g
  • di latte
    350 g
  • di sale
    5 g
  • di burro + q.b.
    30 g
  • di pepe nero macinato
    1 pizzico
  • uova
    2
  • di pangrattato
    20 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 516 kcal / 2161 kJ
Białko 27.1 g
Tłuszcz 30.3 g
Węglowodany 35.9 g
Błonnik 4.3 g
Tłuszcz nasycony 14.4 g
Sód 992.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...