Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 670 g d'eau
- 300 g de champignons de Paris frais, coupés en 4
- 50 g d'huile d'olive
- 50 g d'oignon, coupé en deux
- 2 gousses d'ail
- 320 g de riz spécial risotto, de type carnaroli
- 100 g vin blanc
- 1 cube de bouillon de légumes
- 5 g de sel
- 300 g de crevettes crues surgelées, décortiquées
- 50 g de beurre, en cubes
- 50 g de parmesan râpé
- 2 c. à café de persil frais, finement haché
- 2 c. à café de basilic frais
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2658.7 kJ / 635.5 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 69.4 g
- Tłuszcz
- 27.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.2 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 1096.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto aux champignons
30 min
Jambalaya de poulet
40 min
Riz cantonais
30 min
Risotto
30 min
Œufs cocotte façon chakchouka
35 min
Risotto aux fruits de mer sans lactose
35 min
Soupe de pommes de terre et de poireaux au jambon sec, crème au citron
50 min
Velouté poireau-pomme de terre
1h
Soupe de potimarron
35 min
Purée mousseline
40 min
Carottes Vichy
35 min
Risotto au bacon et champignons de Paris
45 min