Risotto crémeux aux champignons et aux crevettes

Risotto crémeux aux champignons et aux crevettes

4.4 69 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 portions

Składniki

  • d'eau
    670 g
  • de champignons de Paris frais coupés en 4
    300 g
  • d'huile d'olive
    50 g
  • d'oignon coupé en deux
    50 g
  • gousses d'ail
    2
  • de riz spécial risotto de type carnaroli
    320 g
  • vin blanc
    100 g
  • cube de bouillon de légumes
    1
  • de sel
    5 g
  • de crevettes crues surgelées, décortiquées
    300 g
  • de beurre en cubes
    50 g
  • de parmesan râpé
    50 g
  • de persil frais (opcjonalnie) finement haché
    2 c. à café
  • de basilic frais
    2 c. à café

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 635.5 kcal / 2658.7 kJ
Białko 23 g
Tłuszcz 27.2 g
Węglowodany 69.4 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 11.2 g
Sód 1096.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...