Risotto crémeux aux champignons et aux crevettes

Risotto crémeux aux champignons et aux crevettes

4.4 84 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 portions

Składniki

  • 670 g d'eau
  • 300 g de champignons de Paris frais coupés en 4
  • 50 g d'huile d'olive
  • 50 g d'oignon coupé en deux
  • 2 gousses d'ail
  • 320 g de riz spécial risotto de type carnaroli
  • 100 g vin blanc
  • 1 cube de bouillon de légumes
  • 5 g de sel
  • 300 g de crevettes crues surgelées, décortiquées
  • 50 g de beurre en cubes
  • 50 g de parmesan râpé
  • 2 c. à café de persil frais (opcjonalnie) finement haché
  • 2 c. à café de basilic frais

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1096.3 mg
Białko 23 g
Kalorie 2658.7 kJ / 635.5 kcal
Tłuszcz 27.2 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 11.2 g
Węglowodany 69.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...