
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 670 g d'eau
- 300 g de champignons de Paris frais coupés en 4
- 50 g d'huile d'olive
- 50 g d'oignon coupé en deux
- 2 gousses d'ail
- 320 g de riz spécial risotto de type carnaroli
- 100 g vin blanc
- 1 cube de bouillon de légumes
- 5 g de sel
- 300 g de crevettes crues surgelées, décortiquées
- 50 g de beurre en cubes
- 50 g de parmesan râpé
- 2 c. à café de persil frais finement haché (opcjonalnie)
- 2 c. à café de basilic frais
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 635.5 kcal / 2658.7 kJ
- Białko
- 23 g
- Tłuszcz
- 27.2 g
- Węglowodany
- 69.4 g
- Błonnik
- 1 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.2 g
- Sód
- 1096.3 mg