Poisson vapeur au citron et légumes

Poisson vapeur au citron et légumes

4.6 157 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

  • 1 gousse d'ail
  • 3 brins de persil frais équeutés
  • 40 g de jus de citron
  • 60 g d'huile d'olive extra vierge
  • ¼ c. à café de sel
  • ¼ c. à café de poivre moulu
  • 500 g d'eau
  • 250 g de pommes de terre coupées en morceaux (2-3 cm)
  • 4 filets de poisson, avec ou sans peau (merlu, truite, bar, saumon, cabillaud...)
  • 150 g de haricots verts surgelés

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 239.3 mg
Białko 34.2 g
Kalorie 1472.3 kJ / 351.9 kcal
Tłuszcz 17.9 g
Błonnik 2.5 g
Tłuszcz nasycony 3 g
Węglowodany 14.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...