Curry rouge de canard

Curry rouge de canard

3.5 2 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 portions

Składniki

  • de vermicelles de riz
    100 g
  • d'huile végétale
    20 g
  • d'oignons
    200 g
  • piment rouge frais et un peu pour la garniture
    1
  • de pâte de curry rouge (voir « Conseil(s) »)
    80 - 90 g
  • de poireau
    150 g
  • de chair de potiron
    150 g
  • champignon shiitaké frais
    50 g
  • d'eau
    600 g
  • de sauce de poisson (nuoc-mâm)
    2 c. à soupe
  • d'huile de friture
    200 g
  • de lait de coco
    250 g
  • magrets de canard avec la peau
    2
  • de sel
    1 pincée
  • de poivre moulu
    1 pincée
  • fleur comestible (opcjonalnie)

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 455.4 kcal / 1905.4 kJ
Białko 24.3 g
Tłuszcz 19 g
Węglowodany 41.2 g
Błonnik 5 g
Tłuszcz nasycony 10.8 g
Sód 1086.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...