Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g chocolate, em peças
- 50 g mistura de frutos secos (noz, amêndoa, avelã, etc), partidos grosseiramente
- 1 c. sopa de frutos cristalizados
- 1 c. sopa de passas de uva
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 239.5 kJ / 57.2 kcal
- Białko
- 0.5 g
- Węglowodany
- 8.5 g
- Tłuszcz
- 3.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.9 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 1.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolo-rainha com pepitas de chocolate
3h 40min
Molho de caramelo e café expresso
45 min
Biscoitos estaladiços
25 min
Batata-doce espiralizada com frango no forno - TM6
1 godz. 10 min
Sal de ervas e limão
1h
Gelado no copo com molho de caramelo e crocante de chocolate
10 Std. 40 Min
Tarte de maçã -TM5
1h
Folar de Páscoa com recheio de avelãs
1 godz. 45 min
Molho de caramelo
1 godz. 30 min
Tarte de maçã - TM6
1h
Coxas de frango com puré de cenoura
8h 45min
Uma massa duas utilizações
45 min