Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 dentes de alho
- 4 pés de tomilho, só as folhas
- 20 g sal
- 4 c. chá de pimenta rosa
- 3 coxas de pato c/ pele e c/ osso (780 g aprox.)
- 1100 g gordura de pato
- Mel q.b. p/ pincelar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 35023.2 kJ / 8370.8 kcal
- Białko
- 146.4 g
- Węglowodany
- 3.5 g
- Tłuszcz
- 864.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 289.2 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 3383.9 mg
Alternatywne przepisy
Cozer 500-800 g de bolbo de aipo
Brak ocen
Caldeta de peixe do rio
1h
Tártaro de bacalhau e melancia
Brak ocen
Baba ghanoush de abóbora
35 Min
Gelado de caramelo salgado
14 Std.
Bife com manteiga de ervas
2h 15min
Peito de pato com molho de laranja
2h 20min
Granizado verde e encarnado
5 min
Entrecosto em slow cooking com molho barbecue
4h 25min
Rabo de boi
16 Std.
Atum braseado com puré de cenoura e legumes ao vapor
50min
Bife do lombo em sous-vide com puré de batata-doce
2h 20min