Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 dentes de alho
- 4 pés de tomilho, só as folhas
- 20 g sal
- 4 c. chá de pimenta rosa
- 3 coxas de pato c/ pele e c/ osso (780 g aprox.)
- 1100 g gordura de pato
- Mel q.b. p/ pincelar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 35023.2 kJ / 8370.8 kcal
- Białko
- 146.4 g
- Węglowodany
- 3.5 g
- Tłuszcz
- 864.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 289.2 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 3383.9 mg
Alternatywne przepisy
Coxas de pato com molho de mirtilo e salteado de legumes
3h 30min
Halloumi BIY com bacon ou curgete
9 godz.
Bife de lombo em sous-vide com molho béarnaise
2 Std. 20 Min
Coelho guisado com cuscuz de romã
40 Min
Peito de pato com molho de laranja e gengibre, purê de batata e feijão verde
1 Std. 10 Min
Coelho com ameixas e sultanas
3 godz. 50 min
Pudim Abade de Priscos - TM6
1j
Coxas de galinha teriyaki
3h 5min
Coelho à transmontana
7h 30 min
Borrego mediterrânico
10 Std.
Costeletas de borrego e puré de ervilhas e espinafres
1j
Frango na púcara
50 Min