Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g pera s/ casca, cortada em metades
- 20 g gengibre fresco cortado em fatias (2 mm aprox.)
- 2 ovos
- 120 g açúcar
- 250 g iogurte grego
- 2 c. chá de extrato de baunilha
- 70 g óleo
- 220 g farinha tipo 55
- 2 c. chá de fermento em pó p/ bolos
- 1 pitada de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1076.1 kJ / 257.2 kcal
- Białko
- 5.9 g
- Węglowodany
- 40.4 g
- Tłuszcz
- 8.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.9 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 119.7 mg
Alternatywne przepisy
Pudim de ovos
45min
Pudim de leite
55min
Almôndegas mexicanas com feijão preto
1h
Bolo de cenoura com farinha de amêndoa
1h 20min
Tarte com recheio de peru
1hod. 30min
Doce de figo e amêndoa
45min
Lasanha de curgete - TM5
2h 15min
Sal de ervas e limão
1h
Nós de limão com sementes de papoila
2h
Rolos primavera com legumes - TM6
1h
Panetone de cranberry e chocolate
5sa 25 dk
Banana frita
30min