Gelados de tahini e amêndoa

Gelados de tahini e amêndoa

5.0 1 ocena
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 14 godz.
16 doses

Składniki

  • amêndoa s/ pele
    80 g
  • açúcar amarelo
    150 g
  • gemas de ovo
    6
  • pasta de sésamo (tahini)
    70 - 80 g
  • leite
    270 g
  • vagem de baunilha só as sementes
    1
  • natas, min. 30% de gordura
    550 g
  • chocolate preto (70% cacau) partido em pedaços
    200 g
  • óleo de coco
    40 g
  • mel
    20 g
  • sal mais q.b. p/ temperar
    ½ c. chá de

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 339.6 kcal / 1420.8 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 27.6 g
Węglowodany 19.9 g
Błonnik 2.3 g
Tłuszcz nasycony 14.5 g
Sód 126.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...