Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- 175 g de farine de blé
- 30 g de cacao en poudre non sucré
- 5 g de bicarbonate de sodium
- 150 g de beurre demi-sel mou, en morceaux
- 120 g de cassonade
- 50 g de sucre en poudre
- 1 pincée de fleur de sel
- ½ c. à café de vanille en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 547 kJ / 131 kcal
- Białko
- 1.4 g
- Węglowodany
- 15.3 g
- Tłuszcz
- 6.9 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Goûters fondants au chocolat
1h
Madeleines aux pépites de chocolat
1h
Biscuits spirales chocolat-vanille
1h 30min
Biscuits fourrés type Oréo®
1 Std. 15 Min
Sablés choco-coco
45 min
Sablés viennois au chocolat
50min
Madeleines au chocolat
30 min
Cookies tout chocolat
25min
Muffins au chocolat
35min
Marbré express au chocolat
45 min
Roulé au chocolat
1h 30min
Biscuits croquants choco coeur tendre caramel
2 Std. 35 Min