
Wersje kompatybilne
Biscuits aux canneberges et aux amandes (métrique)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g de canneberges séchées
- 130 g de sucre
- 225 g de beurre doux tempéré en morceaux
- 1 orange zeste seulement
- ½ c. à thé de fécule de maïs
- 340 g de farine blanche
- ¾ c. à thé d'extrait naturel d'amande
- 70 g d'amandes effilées
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau
- Kalorie
- 165 kcal / 690 kJ
- Białko
- 2 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Węglowodany
- 19 g
- Błonnik
- 1 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Sód
- 2 mg