Biscuits aux canneberges et aux amandes (métrique)

Biscuits aux canneberges et aux amandes (métrique)

4.7 24 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
24 morceaux

Składniki

  • 60 g de canneberges séchées
  • 130 g de sucre
  • 225 g de beurre doux tempéré en morceaux
  • 1 orange zeste seulement
  • ½ c. à thé de fécule de maïs
  • 340 g de farine blanche
  • ¾ c. à thé d'extrait naturel d'amande
  • 70 g d'amandes effilées

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 morceau

Sód 2 mg
Białko 2 g
Kalorie 690 kJ / 165 kcal
Tłuszcz 9 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 5 g
Węglowodany 19 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...