
Wersje kompatybilne
Biscuits au chocolat et à l'orange sans gluten (métrique)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 225 g de farine d'amande
- 115 g de sucre roux
- ¼ c. à thé de sel
- 1 orange zeste seulement (opcjonalnie)
- 85 g de beurre doux tempéré en morceaux
- 2 oeufs de gros calibre
- ¼ c. à thé d'eau de fleur d'oranger
glaçage
- 140 g de chocolat noir 72% de cacao
- 60 g de beurre doux
- écorce d'orange confite pour décorer
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau
- Kalorie
- 219 kcal / 916 kJ
- Białko
- 4 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Węglowodany
- 13 g
- Błonnik
- 3 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Sód
- 45 mg