Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Custard
- 400 g milk
- 1 tbsp natural vanilla extract
- 4 egg yolks
- 40 g white sugar
- 1 pinch sea salt
- 50 g cornflour
- 100 g unsalted butter, cut into pieces
Choux pastry
- 70 g water
- 70 g milk
- 80 g unsalted butter, cut into pieces
- 1 pinch sea salt
- 2 tsp white sugar
- 150 g plain flour
- 4 eggs, 1 lightly beaten, to add to mix (if needed) and egg wash
- 2 tbsp flaked almonds
Hazelnut praline paste
- 220 g hazelnuts, without skin, toasted
- 250 g white sugar
- 20 g glucose syrup
- 1070 g water
- ¼ tsp bicarbonate of soda
- 50 g white vinegar
Assembly
- 100 g unsalted butter, softened, cut into pieces
- icing sugar, to dust
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2170.7 kJ / 518.8 kcal
- Białko
- 8.7 g
- Węglowodany
- 44.4 g
- Tłuszcz
- 35.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.7 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 97.5 mg
Alternatywne przepisy
Mini fruit cakes
25sa 40 dk
Orange yoghurt cake (Diabetes)
1h
Ciabatta olive sticks
2h 5min
Traditional French vanilla canelé
49h 5min
Whole Orange Bundt Cake
1h 25min
Sgroppino
5 Min
Ham and cheese canelé
49 Std.
San bei ji (three cup chicken,TM6)
35 min
Pickled cabbage salad (Thermomix® Cutter, TM6)
10 Min
Little sticky date puddings with salted toffee sauce
50 Min
Traditional French chocolate canelé
49 Std.
Yellow curry sauce (Dandelion restaurant)
55 min