Pizza ball

Pizza ball

3.9 34 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 35 min
12 portions

Składniki

  • d'huile d'olive extra vierge et un peu pour huiler
    30 g
  • d'eau à température ambiante
    220 g
  • de sucre en poudre (opcjonalnie)
    1 c. à café
    1 c. à café de poudre de malt
  • de levure boulangère fraîche émiettée(2 c. à café rases)
    20 g
    8 g de levure boulangère sèche
  • de farine de blé et un peu pour le plan de travail
    400 g
  • de sel et 3 pincées de sel
    1 c. à café
  • d'oignon
    80 g
  • gousse d'ail
    1
  • de comté coupé en morceaux
    50 g
  • de tomates concassées en conserve
    240 g
  • de poivre moulu
    3 pincées
  • de jambon coupé en morceaux
    100 g
  • de gruyère râpé
    120 g
  • beurre pour le moule
  • jaune d'œuf battu
    1

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 231.3 kcal / 967.7 kJ
Białko 10.2 g
Tłuszcz 8.6 g
Węglowodany 28 g
Błonnik 1.8 g
Tłuszcz nasycony 3.5 g
Sód 431.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...