Timballo de carne e ovo

Timballo de carne e ovo

Brak ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
12 doses

Składniki

Massa
  • farinha tipo 65
    500 g
  • manteiga cortada em pedaços
    160 g
  • água fria
    110 g
  • sal
    1 c. chá de
Almôndegas e molho
  • carne de porco picada
    200 g
  • salsichas frescas
    200 g
  • pão ralado
    20 g
  • orégãos
    1 c. chá de
  • sal
    2 c. chá de
  • pimenta preta
    ½ c. chá de
  • cebola cortada em pedaços
    200 g
  • alho
    2 dentes de
  • talo de aipo cortado em pedaços
    100 g
  • cenoura cortada em pedaços
    120 g
  • azeite mais q.b. p/ fritar
    50 g
  • carne de vaca picada
    400 g
  • tomate em pedaços
    400 g
  • manjericão
    10 folhas de
  • açúcar
    1 c. chá de
  • água
    1200 g
  • ovos
    3
  • massa tipo penne
    220 g
Montagem
  • queijo pecorino cortado em pedaços
    100 g
  • Manteiga q.b. p/ untar
  • Farinha q.b. p/ polvilhar
  • ervilhas congeladas
    150 g
  • salame
    12 - 15 fatias de

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 636.3 kcal / 2662.2 kJ
Białko 25.6 g
Tłuszcz 35.8 g
Węglowodany 52.1 g
Błonnik 3.5 g
Tłuszcz nasycony 15.2 g
Sód 1013.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...