
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g wody
- 110 g skrobi ziemniaczanej
-
2
łyżeczki żelatyny w proszku
lub 2 łyżeczki agaru - 2000 g wiśni, mrożonych, bez pestek, uprzednio rozmrożonych
- 400 g cukru
- Wartości odżywcze
- na 1 słoik
- Kalorie
- 2713.3 kJ / 648.5 kcal
- Białko
- 5.3 g
- Węglowodany
- 164.1 g
- Tłuszcz
- 0.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 8.6 g
- Sód
- 5.5 mg
Alternatywne przepisy
Ptysie z konfiturą figową, lemon curd i kremem waniliowym
8 Std.
Czekośliwka
1 godz.
Dżem brzoskwiniowy (z mieszanką żelującą 3:1)
50 min
Dżem truskawkowo-rabarbarowy
40 min
Blondie z frużeliną i owocami jagodowymi
1 godz. 40 min
Przecier pomidorowy (passata) z bazylią i czosnkiem
1 Std. 15 Min
Frużelina tropikalna do tortów
10 Min
Dżem z owoców jagodowych
1 godz.
Mus jabłkowy (na szarlotkę)
40 min
Tort z kremem michałkowym i żelką pomarańczową
48 godz.
Żelka z owoców jagodowych do tortów
2 Std. 25 Min
Chrupka z białej czekolady do tortów
1 Std. 10 Min