![Frużelina z mrożonych wiśni Frużelina z mrożonych wiśni](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/feb23f74-c7ba-4325-a40c-4e927cf41bcf/Derivates/029ceb9f-39fb-4799-b65a-b8a7d23a5882.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g wody
- 110 g skrobi ziemniaczanej
-
2
łyżeczki żelatyny w proszku
lub 2 łyżeczki agaru - 2000 g wiśni, mrożonych, bez pestek, uprzednio rozmrożonych
- 400 g cukru
- Wartości odżywcze
- na 1 słoik
- Kalorie
- 2713.3 kJ / 648.5 kcal
- Białko
- 5.3 g
- Węglowodany
- 164.1 g
- Tłuszcz
- 0.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 8.6 g
- Sód
- 5.5 mg
Alternatywne przepisy
Czekośliwka
1 Std.
Dżem truskawkowo-rabarbarowy
40 Min
Krem z owoców leśnych (berry curd) – 700 g
20 Min
Ptysie z konfiturą figową, lemon curd i kremem waniliowym
8 Std.
Frużelina tropikalna do tortów
10min
Dżem brzoskwiniowy (z mieszanką żelującą 3:1)
50 Min
Słodko-kwaśny sos z cukinii i papryki
9h
Dżem truskawkowy (z cukrem żelującym 2:1)
1 Std.
Krem cytrynowy (lemon curd) – 650 g
20 Min
Ptysie z kruszonką, nadzieniem malinowym i kremem z białej czekolady
6 Std. 10 Min
Blondie z frużeliną i owocami jagodowymi
1 Std. 40 Min
Krem budyniowy (crème pâtissiére)
15min