Canard laqué et purée de vitelotte

Canard laqué et purée de vitelotte

4.0 2 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
2 portions

Składniki

  • d'échalotes coupées en deux
    80 g
  • d'ail
    2 gousses
  • de gingembre frais émincé finement (3 mm/⅛ po)
    20 g
  • de thym frais
    1 branche
  • d'huile d'olive
    20 g
  • de miel
    1 c. à soupe
  • tahini
    1 c. à thé
  • de vinaigre balsamique
    1 c. à soupe
  • d'huile de sésame
    1 c. à soupe
  • magrets de canard sans peau (150-200 g chacun)
    2
  • d'eau
    500 g
  • de pommes de terre type vitelotte, coupées en petits morceaux
    350 g
  • de beurre non salé coupé en morceaux
    30 g
  • de lait
    120 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 1103 kcal / 4588.5 kJ
Białko 39 g
Tłuszcz 84.5 g
Węglowodany 44.5 g
Błonnik 5 g
Tłuszcz nasycony 25 g
Sód 145.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...