Canard laqué et purée de vitelotte

Canard laqué et purée de vitelotte

4.0 2 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
2 portions

Składniki

  • 80 g d'échalotes coupées en deux
  • 2 gousses d'ail
  • 20 g de gingembre frais émincé finement (3 mm/⅛ po)
  • 1 branche de thym frais
  • 20 g d'huile d'olive
  • 1 c. à soupe de miel
  • 1 c. à thé tahini
  • 1 c. à soupe de vinaigre balsamique
  • 1 c. à soupe d'huile de sésame
  • 2 magrets de canard sans peau (150-200 g chacun)
  • 500 g d'eau
  • 350 g de pommes de terre type vitelotte, coupées en petits morceaux
  • 30 g de beurre non salé coupé en morceaux
  • 120 g de lait

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 1103 kcal / 4588.5 kJ
Białko 39 g
Tłuszcz 84.5 g
Węglowodany 44.5 g
Błonnik 5 g
Tłuszcz nasycony 25 g
Sód 145.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...