Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 ¼ TL Salz
- 250 g Langkornreis, weiß
- 1200 g Wasser
- 250 g Erbsen, tiefgekühlt
- 2 Prisen Pfeffer, frisch gemahlen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 913 kJ / 218 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Erdäpfelgulasch
1h 10 min
Gemüsekraftsuppe
3h 45 min
Haferflockensuppe
20 Min
Reisfleisch (mit Kalbfleisch)
1h 25min
Gemüsereis mit Ei
35 Min
Eiernockerl
30 min
Erdäpfelsalat
1 Std.
Schnittlauchsauce
10 Min
Fleischlaberl aus dem Backofen mit Erdäpfelpüree
1h 10 min
Dillfisolen mit Erdäpfeln
55min
Fleischbällchen in Tomatensauce
35 Min
Fleischbällchen auf schwedische Art (Köttbullar)
40 Min