Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de farine de blé, et un peu pour fariner
- 160 g d'eau
- 2 c. à café de bicarbonate de sodium
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1015.3 kJ / 242.7 kcal
- Białko
- 6.9 g
- Węglowodany
- 50.9 g
- Tłuszcz
- 0.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.1 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 562.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Baklava doré
25 godz. 25 min
Sfenj (beignets à la pâte levée)
2 Std. 30 Min
Œufs pochés à la turque
30min
Crêpes aux mille trous
1 Std. 10 Min
Baklavas aux amandes et aux pistaches
7h
Côtes de porc aux pommes et épices
Brak ocen
Cheesecake aux perles de tapioca
6h 45 min
Salade de vermicelles à la mangue et à la papaye
30min
Granité fraise et tomate
Brak ocen
Sauce au poivre
25min
Mahjouba (crêpes farcies)
2h 50min
Dorade royale à l'huile épicée
25min