Crêpe fourrée au houmous de sésame noir

Crêpe fourrée au houmous de sésame noir

4.7 3 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
6 portions

Składniki

Le houmous au sésame noir
  • 200 g de pois chiches en conserve
  • 50 g de purée de sésame noir
  • 30 g de jus de citron
  • 20 g d'eau
  • 40 g d'huile d'olive
  • 1 - 2 c. à soupe d'eau (opcjonalnie)
Les crêpes
  • 250 g de lait
  • 150 g de farine de blé
  • 2 œufs
  • 20 g d'huile d'olive et un peu pour la poêle
  • 1 pincée de sel

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 149.5 mg
Białko 9.8 g
Kalorie 1360.6 kJ / 325.2 kcal
Tłuszcz 18.4 g
Błonnik 3.6 g
Tłuszcz nasycony 3.5 g
Węglowodany 31 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...