Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 c. sopa de azeite
- 800 - 1000 g lombo de novilho limpo
- Sal q.b. p/ temperar
- Pimenta q.b. p/ temperar
- 500 g água
- 700 g batata nova c/ pele
- 1 folha de massa folhada
- 1 - 2 ovos batidos
- 4 c. sopa de mostarda à antiga (à l'ancienne)
- 40 g manteiga s/ sal cortada em pedaços pequenos
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2755.2 kJ / 658.5 kcal
- Białko
- 38.4 g
- Węglowodany
- 39.9 g
- Tłuszcz
- 38.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.7 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 390.1 mg
Alternatywne przepisy
Esparguete preto com camarão e molho de parmesão
45 Min
Salmão no forno com tomate seco
30 Min
Pão recheado com cebola e queijo
1u. 35min
Salteado de vitela com ananás e especiarias
8h 30 min
Frango com chocolate preto
35 Min
Peixe assado com curcuma e molho de tomate
30 Min
Fajitas de porco com cebola e pimento salteados
15 Min
Peixe no forno com camarão, legumes e arroz basmati
1 Std.
Mousse de meloa e hortelã
4 Std. 15 Min
Arroz selvagem com lombinho de porco e ameixa
45 Min
Lombos de pescada com espinafres e molho de tomate à portuguesa
50 Min
Farfalle com bacon e cogumelos
55 Min