Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 c. sopa de azeite
- 800 - 1000 g lombo de novilho limpo
- Sal q.b. p/ temperar
- Pimenta q.b. p/ temperar
- 500 g água
- 700 g batata nova c/ pele
- 1 folha de massa folhada
- 1 - 2 ovos batidos
- 4 c. sopa de mostarda à antiga (à l'ancienne)
- 40 g manteiga s/ sal cortada em pedaços pequenos
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2755.2 kJ / 658.5 kcal
- Białko
- 38.4 g
- Węglowodany
- 39.9 g
- Tłuszcz
- 38.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.7 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 390.1 mg
Alternatywne przepisy
Carne em massa folhada
40 min
Salada de frango, pêssego e espinafres com noz
20 min
Bacalhau no forno
45 min
Sour sem álcool de melão e pepino
Brak ocen
Pão de batata e alecrim - TM6
Brak ocen
Salmão com batata e curgete - TM6
1h 15min
Torta de atum e cogumelos com molho de tomate
1h
Bolo floco de neve
4h
Tempero picante para grelhados
Brak ocen
Peito de frango crocante com bulgur de coentrada
2h
Almôndegas mexicanas com feijão preto
1h
Frango assado com legumes
1 godz. 10 min