Fisolensalat mit Speck, Nüssen und Parmesan

Fisolensalat mit Speck, Nüssen und Parmesan

4.6 13 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 25 min
3 Portionen

Składniki

  • Walnüsse, halbiert
    40 g
  • Haselnüsse, ganz
    40 g
  • Erdnüsse, geröstet, gesalzen
    30 g
  • Butter
    10 g
  • Marillen, frisch in Scheiben geschnitten (1 cm)
    150 g
    50 g getrocknete Marillen, entsteint, gewürfelt (0,5 cm)
  • Knoblauchzehe
    1
  • Zwiebeln
    60 g
  • Olivenöl
    15 g
  • Speckwürfel
    80 g
  • Fisolen, frisch geputzt und halbiert
    400 g
  • Zitronensaft, frisch gepresst
    30 g
  • gemischte Kräuter, frisch z.B. Petersilie, Thymian
    1 TL
  • Salz
    2 - 3 Prisen
  • Parmesan gehobelt
    40 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 537 kcal / 2247 kJ
Białko 18 g
Tłuszcz 44 g
Węglowodany 24 g
Błonnik 8 g
Tłuszcz nasycony 10 g
Sód 495 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...