Fisolensalat mit Speck, Nüssen und Parmesan
TM6 TM5

Fisolensalat mit Speck, Nüssen und Parmesan

4.6 (12 ocen)

Składniki

  • 40 g Walnüsse, halbiert
  • 40 g Haselnüsse, ganz
  • 30 g Erdnüsse, geröstet, gesalzen
  • 10 g Butter
  • 150 g Marillen, frisch, in Scheiben geschnitten (1 cm)
    lub 50 g getrocknete Marillen, entsteint, gewürfelt (0,5 cm)
  • 1 Knoblauchzehe
  • 60 g Zwiebeln
  • 15 g Olivenöl
  • 80 g Speckwürfel
  • 400 g Fisolen, frisch, geputzt und halbiert
  • 30 g Zitronensaft, frisch gepresst
  • 1 TL gemischte Kräuter, frisch z.B. Petersilie, Thymian
  • 2 - 3 Prisen Salz
  • 40 g Parmesan, gehobelt

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
2247 kJ / 537 kcal
Białko
18 g
Węglowodany
24 g
Tłuszcz
44 g
Tłuszcz nasycony
10 g
Błonnik
8 g
Sód
495 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy