Crostata morbida con tonno e misticanza

Crostata morbida con tonno e misticanza

4.2 26 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
12 fette

Składniki

Base
  • uova (da 60 g)
    3
  • di farina tipo 00 + q.b.
    200 g
  • di olio di semi di mais + q.b.
    100 g
  • di latte
    100 g
  • di Parmigiano Reggiano grattugiato
    40 g
  • di sale
    1 pizzico
  • di lievito istantaneo per torte salate
    15 g
Farcia
  • di basilico fresco lavate e asciugate
    8 foglie
  • di tonno in scatola leggermente sgocciolato
    160 g
  • di formaggio fresco spalmabile
    250 g
Terminare la preparazione
  • di insalata mista a foglie piccole
    100 g
  • pomodori datterino misti (gialli, rossi e verdi, in quarti
    10
  • di olive taggiasche denocciolate sott'olio
    2 cucchiai
  • di sale
    1 pizzico
  • di olio extravergine di oliva
    15 g

Wartości odżywcze na 1 fetta

Kalorie 271.5 kcal / 1136 kJ
Białko 9.3 g
Tłuszcz 20.1 g
Węglowodany 14.1 g
Błonnik 0.8 g
Tłuszcz nasycony 5.6 g
Sód 520.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...