Crostata morbida con tonno e misticanza

Crostata morbida con tonno e misticanza

4.3 32 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
12 fette

Składniki

Base
  • 3 uova (da 60 g)
  • 200 g di farina tipo 00 + q.b.
  • 100 g di olio di semi di mais + q.b.
  • 100 g di latte
  • 40 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
  • 1 pizzico di sale
  • 15 g di lievito istantaneo per torte salate
Farcia
  • 8 foglie di basilico fresco lavate e asciugate
  • 160 g di tonno in scatola leggermente sgocciolato
  • 250 g di formaggio fresco spalmabile
Terminare la preparazione
  • 100 g di insalata mista a foglie piccole
  • 10 pomodori datterino misti (gialli, rossi e verdi, in quarti
  • 2 cucchiai di olive taggiasche denocciolate sott'olio
  • 1 pizzico di sale
  • 15 g olio extravergine di oliva

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 fetta

Sód 520.9 mg
Białko 9.3 g
Kalorie 1136 kJ / 271.5 kcal
Tłuszcz 20.1 g
Błonnik 0.8 g
Tłuszcz nasycony 5.6 g
Węglowodany 14.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...