Cream tart al cioccolato
TM6 TM5

Cream tart al cioccolato

4.5 (14 ocen)

Składniki

Pasta frolla al cacao

  • 180 g di farina tipo 00
  • 20 g di cacao amaro in polvere
  • 1 pizzico di sale
  • 130 g di burro freddo, a tocchetti
  • 80 g di zucchero
  • 2 tuorli

Crema

  • 60 di zucchero
  • 250 g di panna (min. 30% di grassi)
  • 250 g di mascarpone

Terminare la preparazione

  • crema gianduia, a piacere

Wartości odżywcze
na 1 pezzo
Kalorie
2194.1 kJ / 524.4 kcal
Białko
7 g
Węglowodany
37.2 g
Tłuszcz
39.7 g
Tłuszcz nasycony
22.8 g
Błonnik
1.2 g
Sód
163.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy