Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta frolla al cacao
- 180 g di farina tipo 00
- 20 g di cacao amaro in polvere
- 1 pizzico di sale
- 130 g di burro freddo, a tocchetti
- 80 g di zucchero
- 2 tuorli
Crema
- 60 di zucchero
- 250 g di panna (min. 30% di grassi)
- 250 g di mascarpone
Terminare la preparazione
- crema gianduia, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 2194.1 kJ / 524.4 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 37.2 g
- Tłuszcz
- 39.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 22.8 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 163.3 mg
Alternatywne przepisy
Focaccia di patate in padella
1h
Crostata ai pistacchi
4h
Merendine yo-yo
1h
Cheesecake alle fragole (senza glutine)
4 Std. 30 Min
Turcinilli (torcinelli abruzzesi)
3 Std.
Bombette di Carnevale ripiene
1h
Cheesecake alle ciliegie
4 Std. 30 Min
Tiramisù ai pistacchi
5h 30 min
Rotolo al tiramisù
3u. 30min
Praline al tiramisù e cioccolato
1h 30min
Cheesecake alle fragole
4 Std. 30 Min
Cheesecake al tiramisù
6 Std. 30 Min