Brioche salata prosciutto, formaggio e cipolle

Brioche salata prosciutto, formaggio e cipolle

4.3 14 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz.
12 porzioni

Składniki

Brioche
  • di latte
    210 g
  • di lievito di birra fresco sbriciolato
    15 g
  • di olio extravergine di oliva
    30 g
  • uovo
    1
  • di zucchero
    50 g
  • di farina tipo 00 + q.b.
    500 g
  • di sale
    5 g
Ripieno
  • di mozzarella per pizza a pezzi
    150 g
  • di olio extravergine di oliva
    20 g
  • di cipolle dorate in 8 spicchi
    250 g
  • di vino bianco
    10 g
  • di prosciutto cotto a cubetti
    100 g
  • di formaggio fresco spalmabile
    200 g
  • di erbe aromatiche miste secche
    1 cucchiaino
  • di pepe nero macinato
    2 - 3 pizzichi
  • uovo sbattuto
    1

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 354.5 kcal / 1483.3 kJ
Białko 12.9 g
Tłuszcz 16.7 g
Węglowodany 37.6 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 7.2 g
Sód 583.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...