Brioche salata prosciutto, formaggio e cipolle

Brioche salata prosciutto, formaggio e cipolle

4.3 14 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz.
12 porzioni

Składniki

Brioche
  • 210 g di latte
  • 15 g di lievito di birra fresco sbriciolato
  • 30 g olio extravergine di oliva
  • 1 uovo
  • 50 g zucchero
  • 500 g di farina tipo 00 + q.b.
  • 5 g di sale
Ripieno
  • 150 g di mozzarella per pizza a pezzi
  • 20 g olio extravergine di oliva
  • 250 g di cipolle dorate in 8 spicchi
  • 10 g di vino bianco
  • 100 g di prosciutto cotto a cubetti
  • 200 g di formaggio fresco spalmabile
  • 1 cucchiaino di erbe aromatiche miste secche
  • 2 - 3 pizzichi di pepe nero macinato
  • 1 uovo sbattuto

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 583.7 mg
Białko 12.9 g
Kalorie 1483.3 kJ / 354.5 kcal
Tłuszcz 16.7 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 7.2 g
Węglowodany 37.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...