Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta fresca
- 300 g di semola di grano duro
- 3 uova
- 15 g di olio extravergine di oliva
Ripieno
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 60 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi (2-3 cm)
- 1 spicchio di aglio
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 700 g di funghi porcini freschi a pezzi
- ½ cucchiaino di sale
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- 60 g di pangrattato
Ravioli
- 50 g di burro
- 2 rametti di salvia fresca
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1422.6 kJ / 340 kcal
- Białko
- 13.5 g
- Węglowodany
- 35.8 g
- Tłuszcz
- 16.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 92 g
- Sód
- 274.6 mg
Alternatywne przepisy
Torta di rose brioches con crema pasticcera alle fragole
4h
Lasagne con pesto di zucchine, fagiolini e patate
1h 30 min
Gnocchi di patate (TM6)
1h 30 min
Besciamella
15min
Crostata in fiore alla confettura di fragole
2u.
Ravioli ricotta e spinaci
10 Std.
Pasta con pesto di carciofi
30min
Caramelle ricotta e pere in salsa di speck
1h 30 min
Ravioli tricolore
1u. 45min
Salsa di pomodoro (Bimby Friend)
1u. 20min
Gnocchi al ragù
2h 10min
Maritozzi
11 Std.