Ravioli ai funghi porcini

Ravioli ai funghi porcini

4.8 12 ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 3 godz.
8 porzioni

Składniki

Pasta fresca
  • di semola di grano duro
    300 g
  • uova
    3
  • di olio extravergine di oliva
    15 g
Ripieno
  • di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
    1 mazzetto
  • di Parmigiano Reggiano, a pezzi (2-3 cm)
    60 g
  • spicchio di aglio
    1
  • di olio extravergine di oliva
    40 g
  • di funghi porcini freschi a pezzi
    700 g
  • di sale
    ½ cucchiaino
  • di pepe nero macinato
    2 pizzichi
  • di pangrattato
    60 g
Ravioli
  • di burro
    50 g
  • di salvia fresca
    2 rametti

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 340 kcal / 1422.6 kJ
Białko 13.5 g
Tłuszcz 16.8 g
Węglowodany 35.8 g
Błonnik 92 g
Tłuszcz nasycony 6 g
Sód 274.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...