Ravioli ai funghi porcini

Ravioli ai funghi porcini

4.8 12 ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 3 godz.
8 porzioni

Składniki

Pasta fresca
  • 300 g di semola di grano duro
  • 3 uova
  • 15 g di olio extravergine di oliva
Ripieno
  • 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
  • 60 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi (2-3 cm)
  • 1 spicchio di aglio
  • 40 g di olio extravergine di oliva
  • 700 g di funghi porcini freschi a pezzi
  • ½ cucchiaino di sale
  • 2 pizzichi di pepe nero macinato
  • 60 g di pangrattato
Ravioli
  • 50 g di burro
  • 2 rametti di salvia fresca

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 274.6 mg
Białko 13.5 g
Kalorie 1422.6 kJ / 340 kcal
Tłuszcz 16.8 g
Błonnik 92 g
Tłuszcz nasycony 6 g
Węglowodany 35.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...