Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pelare le patate
- 600 g di acqua
- 500 g di patate (media dimensione, vedere consigli)
Patate duchessa
- 800 g di acqua
- 50 g di burro morbido a pezzi
- 1 pizzico di sale
- 30 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
- 2 tuorli
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 874 kJ / 209 kcal
- Białko
- 5.4 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 13.3 g
- Błonnik
- 1.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mezzelune ripiene
1h 30min
Purè di patate (TM6)
1h
Pipi e patati (contorno di peperoni e patate)
30min
Pizzette rosse
4 Std.
Meringhe natalizie
8 Std.
Tortine alle carote
1h
Soufflé al Parmigiano Reggiano
1h
Besciamella
15 min
Michetta (TM6)
6h 30min
Panini arcobaleno
5 godz.
Piadina (vegan)
45min
Pandoro TM6
15 Std. 15 Min