Urządzenia i Akcesoria
Cipollata (focaccia con cipolle)
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
12 pezzi
Składniki
Biga
-
100 g di acqua
-
100 g di farina tipo 00
-
5 g di zucchero
-
8 g di lievito di birra fresco
Impasto
-
200 g di farina tipo 00
-
300 g di semola rimacinata di grano duro
-
350 g di acqua
-
130 g di patate cotte
-
10 g di sale
-
90 g di olio extravergine di oliva + q.b.
-
450 g di cipolle rosse a listarelle
-
200 g di pomodorini a metà
-
100 g di olive taggiasche denocciolate
-
1 cucchiaino di sale
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 pezzo
Sód
551.9 mg
Białko
6.1 g
Kalorie
1171.5 kJ /
280 kcal
Tłuszcz
9.2 g
Błonnik
5.5 g
Tłuszcz nasycony
1.4 g
Węglowodany
44.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Focaccia barese
2 godz. 55 min
Sbriciolata con cime di rapa
1 godz. 30 min
Taralli alle cipolle
3 godz. 30 min
Pitta rustica salentina
1 godz. 40 min
Ciceri e tria
1 godz. 30 min
Calzone fritto
5 godz.
Pizza multicereali con Brie, prosciutto crudo e confettura di fichi
3 godz. 35 min
Pizzi leccesi
6 godz.
Calzone pugliese alle cipolle
2 godz. 30 min
Pizza barese ai pomodorini
2 godz.
Focaccia barese
4 godz.
Pettole pugliesi
3 godz.