Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta frolla salata
- 250 g di farina tipo 00
- 50 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
- 120 g di burro a pezzi
- 2 uova
- 1 cucchiaino raso di sale
- ½ cucchiaino di bicarbonato di sodio
Grano
- 300 g di grano cotto per pastiera
- 15 g di burro
- 120 g di latte intero
Ripieno
- 250 g di ricotta di pecora fresca, sgocciolata dal siero
- 2 uova
- 40 g di pecorino grattugiato
- 20 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 120 g di salame a cubetti
- 120 g di Provolone dolce a cubetti
Terminare la preparazione
- 10 g di burro
- 1 - 2 cucchiai farina tipo 00
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 2285.8 kJ / 546.3 kcal
- Białko
- 24.4 g
- Węglowodany
- 35.8 g
- Tłuszcz
- 35 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.4 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 879.4 mg
Alternatywne przepisy
Struffoli di Natale (TM6)
1 Std.
Gattò di patate (TM6)
1 Std. 30 Min
Tiella di Gaeta con scarola e olive
2h
Pastiera
15 godz.
Pizza di scarola
3 Std. 30 Min
Parigina TM6
5 Std. 30 Min
Graffe di Carnevale
4h
Zeppole di San Giuseppe (TM6)
1 Std. 20 Min
Tortano speck e fontina
2h
Corona di pan brioche ripiena di verdure e Asiago
3 Std. 30 Min
Danubio salato
3 Std.
Casatiello sugna e pepe
2 Std. 30 Min