Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto pan brioche
- 250 g di latte
- 15 g di lievito di birra fresco, sbriciolato
- 1 cucchiaino di zucchero
- 550 g di farina tipo 00
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 1 uovo
- 10 g di sale
- 1250 g di acqua
- 30 g di succo di limone
Ripieno e terminare la preparazione
- 1 melanzana grigliata, a listarelle
- 1 zucchina grigliata, a listarelle
- ½ peperone giallo grigliato, a listarelle
- ½ peperone rosso grigliato, a listarelle
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 1 pizzico di sale
- 1 spicchio di aglio
- 200 g di formaggio Asiago a pezzi
- 1 tuorlo per spennellare
- 20 g di latte
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1595 kJ / 381.2 kcal
- Białko
- 13.6 g
- Węglowodany
- 46.8 g
- Tłuszcz
- 16.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.6 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 862 mg
Alternatywne przepisy
Focaccia agli spinaci con bresaola rucola e Grana
3h 20min
Pizza barese ai pomodorini
2 Std.
Mini soufflé di ricotta con coulis di fragole
50min
Focaccia barese TM6
4h
Danubio salato
3 Std.
Treccia al latte
2 Std. 30 Min
Crespelle con radicchio e noci
2 Std.
Cuori di speck e noci al forno
1 Std. 30 Min
Girelle di sfoglia con crema di zucca e speck
2h 15min
Ghirlanda dolce di Natale
4 godz. 30 min
Focaccia a bastone
5klst
Zeppole di San Giuseppe (TM6)
1 Std. 20 Min