Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto pan brioche
- 250 g di latte
- 15 g di lievito di birra fresco, sbriciolato
- 1 cucchiaino di zucchero
- 550 g di farina tipo 00
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 1 uovo
- 10 g di sale
- 1250 g di acqua
- 30 g di succo di limone
Ripieno e terminare la preparazione
- 1 melanzana grigliata, a listarelle
- 1 zucchina grigliata, a listarelle
- ½ peperone giallo grigliato, a listarelle
- ½ peperone rosso grigliato, a listarelle
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 1 pizzico di sale
- 1 spicchio di aglio
- 200 g di formaggio Asiago a pezzi
- 1 tuorlo per spennellare
- 20 g di latte
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1595 kJ / 381.2 kcal
- Białko
- 13.6 g
- Węglowodany
- 46.8 g
- Tłuszcz
- 16.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.6 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 862 mg
Alternatywne przepisy
Gattò di patate (TM6)
1h 30min
Focaccia a bastone
5h
Ghirlanda dolce di Natale
4h 30min
Cuori di speck e noci al forno
1h 30min
Focaccine con crema di mele e crumble
2 godz.
Pastiera salata
2 godz.
Trecce dolci
4 godz.
Corona di brioche alla crema di whisky
5h
Graffe di Carnevale
4 godz.
Zeppole di San Giuseppe (TM6)
1 godz. 20 min
Focaccia barese TM6
4 godz.
Pizza barese ai pomodorini
2 godz.