Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Schalotten, halbiert
- 30 g Olivenöl
- 125 g Rotwein
- 2 - 4 Entenbrüste mit Haut, je nach Größe (insg. ca. 700 g)
- 50 g Wasser
-
½
TL Gewürzpaste für Hühnerbrühe (siehe Tipp)
lub ½ Hühnerbrühwürfel (für 0,5 l) (siehe Tipp) - 4 Prisen schwarzer Pfeffer, gemahlen, plus 0,25 TL
- 4 Prisen Salz, plus 0,75 TL
- 40 g Butter
- 500 g Pastinaken, geputzt, geschält, in Stücken (3 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1763 kJ / 421 kcal
- Białko
- 27 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 6.6 g
- Sód
- 677 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dampfgegarte Kartoffeln- und Butterkürbisstücke
25min
Key Lime Pie Eiscreme
5h 15 min
Tagliatelle mit Schwammerlragout und Salbeipesto
45min
Schweinebauch anbraten
15min
Mini-Strudel mit Federweißer-Schaum
1h
Brombeer-Schoko-Eistörtchen
8 godz.
Chai-Latte-Parfait
15h 20min
Eier grün färben
55min
Garnelen-Salat mit Pfirsichen
1h
Herz-Macaron-Schalen
1h 30min
Garnelenspieße auf Tagliatelle mit zweierlei Pesto
1h
Sauerkraut
96 godz.