Wersje kompatybilne
Pizza mit Pistazienpesto, Stracciatella Käse und Mortadella
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pizzateig
- 120 g Wasser
- 2 - 3 g frische Germ
- ½ TL Zucker
- Olivenöl, zum Einfetten
- 200 g Weizenmehl, universal
- ½ TL Salz
Pistazien-Pesto
- 20 g Parmesan, in Stücken (2-3 cm)
- 90 g Pistazien, gesalzen, geschält
- ½ Knoblauchzehe (opcjonalnie)
- 3 Basilikumblätter, frisch
- 40 g Olivenöl
Topping
-
80
g Stracciatella Käse (siehe Tipp)
lub 80 g Mozzarella - 60 g Mortadella, in Scheiben, geviertelt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 4402 kJ / 1052 kcal
- Białko
- 39 g
- Węglowodany
- 89 g
- Tłuszcz
- 62 g
- Tłuszcz nasycony
- 16 g
- Błonnik
- 7.5 g
- Sód
- 769 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Blüten-Focaccia
1 Std. 45 Min
Weihnachtlicher Lachs im Blätterteig mit Joghurtsauce, Salat und Zitronenrisotto
1 Std. 10 Min
Chili-Limetten-Hendl mit Karfiolreis
1 Std. 10 Min
Café Astoria
10min
Luxemburger Erdäpfel-Rösti mit Apfelmus
40min
Lavendeleis mit Gin
15 godz.
Orangen-Mohn-Joghurt Dressing
5 dk
Pappardelle al Ragù
4u.
Pizza mit Gorgonzola, Speck, Birnen, Honig und Walnüssen
3 godz. 35 min
Ebly Risotto mit RUPP Feinster Streich Gouda
35min
Rindfleisch-Oliven-Burger mit karamellisierten Zwiebeln
3hod.
Kalbfleischpflanzerl mit Vorarlberger Bergkäse
40min