Pizza mit Pistazienpesto, Stracciatella Käse und Mortadella
TM6 TM5

Pizza mit Pistazienpesto, Stracciatella Käse und Mortadella

4.5 (14 ocen)

Składniki

Pizzateig

  • 120 g Wasser
  • 2 - 3 g frische Germ
  • ½ TL Zucker
  • Olivenöl, zum Einfetten
  • 200 g Weizenmehl, universal
  • ½ TL Salz

Pistazien-Pesto

  • 20 g Parmesan, in Stücken (2-3 cm)
  • 90 g Pistazien, gesalzen, geschält
  • ½ Knoblauchzehe (opcjonalnie)
  • 3 Basilikumblätter, frisch
  • 40 g Olivenöl

Topping

  • 80 g Stracciatella Käse (siehe Tipp)
    lub 80 g Mozzarella
  • 60 g Mortadella, in Scheiben, geviertelt

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
4402 kJ / 1052 kcal
Białko
39 g
Węglowodany
89 g
Tłuszcz
62 g
Tłuszcz nasycony
16 g
Błonnik
7.5 g
Sód
769 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy