Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- water, for cooking pasta
- 225 g macaroni pasta
- 1 slice white bread, quartered (approx. 25 g)
- 250 g Cheddar cheese, cut in pieces (2 cm)
- 30 g unsalted butter, diced
- 40 g plain flour
- 340 g semi-skimmed milk
- ½ tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 100 g chorizo, diced
- 10 g fresh basil leaves, roughly chopped
- 70 g preserved red peppers, thinly sliced
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3073.9 kJ / 734.7 kcal
- Białko
- 33.3 g
- Węglowodany
- 60 g
- Tłuszcz
- 38.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 19.8 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 1028.5 mg
Alternatywne przepisy
Chicken and Leek Pie
1h 20min
Shepherd's Pie
1 Std. 40 Min
Toad in the Hole
1h
Broccoli and Ham Pasta Bake
1h 10min
Chicken Katsu Curry with Rice
1 Std. 40 Min
Ravioli Lasagne with Rocket Salad
45min
Mac 'n' Cheese
1h 20min
Coronation Chicken Sandwich Filling
45min
Tuna Pasta Bake
1h
Ham Hock Potato Bake
35min
Sausage and Bacon Casserole
50min
Creamy Chicken and Chorizo Pasta
30 Min