
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- water for cooking pasta
- 225 g macaroni pasta
- 1 slice white bread quartered (approx. 25 g)
- 250 g Cheddar cheese cut in pieces (2 cm)
- 30 g unsalted butter diced
- 40 g plain flour
- 340 g semi-skimmed milk
- ½ tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 100 g chorizo diced
- 10 g fresh basil leaves roughly chopped
- 70 g preserved red peppers thinly sliced
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 734.7 kcal / 3073.9 kJ
- Białko
- 33.3 g
- Tłuszcz
- 38.1 g
- Węglowodany
- 60 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 19.8 g
- Sód
- 1028.5 mg