Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g skinless chicken thigh fillets, cut in cubes (1 cm)
- 2 tbsp thick teriyaki marinade
- 1 tbsp light soy sauce
- ½ tbsp cornflour (starch)
- oil, to grease
- 3 eggs, A-sized, lightly beaten
- 1 pinch salt, adjust to taste
- 1 pinch white pepper powder, adjust to taste
- 1200 g water
- 250 g short-grained rice (sushi rice), rinsed
- 1 tbsp Japanese sushi vinegar
- 4 tbsp furikake (Japanese rice seasoning)
- prawn roe (ebiko), to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 987 kJ / 236 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 3.5 g
- Błonnik
- 0.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lemon Chicken
25 分钟
Stewed Pork Belly With Rose Wine
50 分钟
Braised Yee Mee
30 Min
Lu ji chi (braised chicken wings)
25 分钟
Nyonya Fish Maw Soup
1 Std. 10 Min
Steamed Pork Patty With Rice
25 分钟
Steamed Chicken with Dang Gui
1 Std. 30 Min
Shiitake Mushroom Abalone Sea Cucumber Stew
1 godz. 45 min
Tau Eu Bak (Braised Soy Sauce Pork Belly)
1ωρ. 50 λεπτ.
Oil-free honey chicken wings
50 分钟
Chicken, Mushroom and Chinese Sausage Rice
45 Min
Pork Ball Soup With Cabbage
25 分钟