Urządzenia i Akcesoria
Vada
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 35 min
25 portions
Składniki
-
whole black urad dal (see Tips)270 g
-
cold water for soaking
-
fennel seeds1 tbsp
-
black peppercorns½ tsp
-
dried red chillies2
-
ginger paste (see Tips)1 tsp
-
garlic paste (see Tips)½ tsp
-
brown onion50 g
-
fresh curry leaves12
-
fresh long green chillies trimmed and cut into halves2 - 5
-
fresh coriander leaves, stalks and roots (see Tips)9 sprigs
-
sugar1 tsp
-
salt1 tsp
-
baking powder (see Tips)1 tsp
-
oil for frying1000 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portions
Sód
108.6 mg
Białko
2.8 g
Kalorie
252.5 kJ /
60.1 kcal
Tłuszcz
2.3 g
Błonnik
3.7 g
Tłuszcz nasycony
0.3 g
Węglowodany
6.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Rava idli
2 godz. 40 min
Sambhar
1 godz. 30 min
Fresh coconut chutney
10 min
Lemon rasam
40 min
Pepper rasam
15 min
Sambhar
1 godz. 5 min
Sambhar (Vegetable Dhall)
50 min
Chapatis
1 godz.
Puri
35 min
Dosa with spiced potato filling
17 godz. 40 min
Idli
15 godz. 40 min
Thosai (Rice and Lentil Pancakes)
9 godz. 10 min