Vada

Vada

4.2 10 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 35 min
25 portions

Składniki

  • whole black urad dal (see Tips)
    270 g
  • cold water for soaking
  • fennel seeds
    1 tbsp
  • black peppercorns
    ½ tsp
  • dried red chillies
    2
  • ginger paste (see Tips)
    1 tsp
  • garlic paste (see Tips)
    ½ tsp
  • brown onion
    50 g
  • fresh curry leaves
    12
  • fresh long green chillies trimmed and cut into halves
    2 - 5
  • fresh coriander leaves, stalks and roots (see Tips)
    9 sprigs
  • sugar
    1 tsp
  • salt
    1 tsp
  • baking powder (see Tips)
    1 tsp
  • oil for frying
    1000 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portions

Sód 108.6 mg
Białko 2.8 g
Kalorie 252.5 kJ / 60.1 kcal
Tłuszcz 2.3 g
Błonnik 3.7 g
Tłuszcz nasycony 0.3 g
Węglowodany 6.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...