Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- water, for soaking
Pomegranate and parsley topping
- 50 g red wine vinegar
- 2 tbsp caster sugar
- 2 tsp salt
- 100 g water
- ½ red onion, cut into thin slices
- 5 sprigs fresh flat-leaf parsley, roughly chopped
- ½ pomegranate, arils only
Preserved lemon dressing
- 1 piece preserved lemon
- 170 g natural yoghurt
- 2 tbsp olive oil
- 2 tbsp water
- ground black pepper, to season
- 1 tsp caraway seeds
Salmon and potatoes
- 800 - 900 g fresh boneless salmon fillet
- 2 - 3 tsp za'atar, plus extra to season (see Tips)
- olive oil, for drizzling
- 800 g water
- 8 - 12 new baby potatoes
- 50 g slivered almonds, toasted
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3436.8 kJ / 818.3 kcal
- Białko
- 56.8 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 51.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.7 g
- Błonnik
- 6.5 g
- Sód
- 1348.2 mg
Alternatywne przepisy
No fail mash potato
20min
Mushroom brown rice risotto (Diabetes)
1 godz. 15 min
Salmon with Vegetable Sauce
Brak ocen
Yellow Curry noodle soup
20min
Pork fillet with chilli and coconut relish (Diabetes)
45 min
Middle Eastern salmon with tahini yoghurt
40min
Pear and Blue Cheese Salad with Hazelnuts (TM5)
15min
The best ricotta gnocchi
3h 45 min
Pickled zucchini (Thermomix® Cutter)
Brak ocen
James Bond's Vesper Martini
5 min
Orange and vanilla canelé (non-alcoholic)
49 Std. 5 Min
Carrot cake overnight oats (Diabetes)
1 godz.