Middle Eastern planked salmon

Middle Eastern planked salmon

5.0 2 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
4 portions

Składniki

  • water for soaking
Pomegranate and parsley topping
  • red wine vinegar
    50 g
  • caster sugar
    2 tbsp
  • salt
    2 tsp
  • water
    100 g
  • red onion cut into thin slices
    ½
  • fresh flat-leaf parsley roughly chopped
    5 sprigs
  • pomegranate arils only
    ½
Preserved lemon dressing
  • preserved lemon
    1 piece
  • natural yoghurt
    170 g
  • olive oil
    2 tbsp
  • water
    2 tbsp
  • ground black pepper to season
  • caraway seeds
    1 tsp
Salmon and potatoes
  • fresh boneless salmon fillet
    800 - 900 g
  • za'atar plus extra to season (see Tips)
    2 - 3 tsp
  • olive oil for drizzling
  • water
    800 g
  • new baby potatoes
    8 - 12
  • slivered almonds toasted
    50 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1348.2 mg
Białko 56.8 g
Kalorie 3436.8 kJ / 818.3 kcal
Tłuszcz 51.7 g
Błonnik 6.5 g
Tłuszcz nasycony 9.7 g
Węglowodany 29 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...