Scroll bundt cake
TM6 TM5 TM31

Scroll bundt cake

4.7 (10 ocen)

Składniki

Prune filling

  • 300 g dried pitted prunes
  • 1 tsp ground cinnamon
  • 150 g pouring (whipping) cream

Dough

  • oil, for greasing
  • 80 g unsalted butter
  • 180 g milk
  • 2 tsp dried instant yeast
  • 80 g sugar
  • 450 g plain flour, plus extra for dusting
  • 2 eggs
  • 2 pinches salt
  • icing sugar, for dusting

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
1035.1 kJ / 246.4 kcal
Białko
5 g
Węglowodany
33.9 g
Tłuszcz
8.9 g
Tłuszcz nasycony
5.3 g
Błonnik
2.3 g
Sód
38.6 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy