
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Prune filling
- 300 g dried pitted prunes
- 1 tsp ground cinnamon
- 150 g pouring (whipping) cream
Dough
- oil for greasing
- 80 g unsalted butter
- 180 g milk
- 2 tsp dried instant yeast
- 80 g sugar
- 450 g plain flour plus extra for dusting
- 2 eggs
- 2 pinches salt
- icing sugar for dusting
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 246.4 kcal / 1035.1 kJ
- Białko
- 5 g
- Tłuszcz
- 8.9 g
- Węglowodany
- 33.9 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.3 g
- Sód
- 38.6 mg