Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Prune filling
- 300 g dried pitted prunes
- 1 tsp ground cinnamon
- 150 g pouring (whipping) cream
Dough
- oil, for greasing
- 80 g unsalted butter
- 180 g milk
- 2 tsp dried instant yeast
- 80 g sugar
- 450 g plain flour, plus extra for dusting
- 2 eggs
- 2 pinches salt
- icing sugar, for dusting
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1035.1 kJ / 246.4 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 33.9 g
- Tłuszcz
- 8.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.3 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 38.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zebra bundt
1h 10 min
Yoghurt cake
1h 40min
Blackberry meringue cake
3h 55min
Poppy seed strudel
3h 15min
Peach Melba Foam Trifles
Brak ocen
Cheese spread
1h
Biscuits with date, pistachio and cardamom filling
1h
Granini slice
2h 15 min
Berry and cream filo stacks
30min
Frangipane cake
1h 45min
Loukoumades (Greek doughnuts with honey and walnuts)
2h
Easter Babka
2h 30min