Urządzenia i Akcesoria
Scroll bundt cake
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
16 portions
Składniki
Prune filling
-
dried pitted prunes300 g
-
ground cinnamon1 tsp
-
pouring (whipping) cream150 g
Dough
-
oil for greasing
-
unsalted butter80 g
-
milk180 g
-
dried instant yeast2 tsp
-
sugar80 g
-
plain flour plus extra for dusting450 g
-
eggs2
-
salt2 pinches
-
icing sugar for dusting
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
38.6 mg
Białko
5 g
Kalorie
1035.1 kJ /
246.4 kcal
Tłuszcz
8.9 g
Błonnik
2.3 g
Tłuszcz nasycony
5.3 g
Węglowodany
33.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Soft Date Cake with Walnuts
1sa 10 dk
Liver cake
1sa 50 dk
Potato, bacon and cheese tortilla
50 dk
Yoghurt cake
1sa 40 dk
Soft date cake with walnuts
1sa 10 dk
Steamed Apple and Ginger Cake
1sa 10 dk
Raspberry cloud
12sa 5 dk
Triple layer bundt cake
1sa 30 dk
Apricot apple pie
1sa 40 dk
Almond Honey Semolina Cake
1sa
Piernik (Polish honey cake)
2sa 50 dk
Ginger Sangria Punch
1sa 5 dk