Smoked Indian-spiced quail

Smoked Indian-spiced quail

4.3 3 oceny
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 3 godz. 20 min
4 portions

Składniki

Spiced quail
  • cinnamon quill
    1
  • coriander seeds
    2 tsp
  • cumin seeds
    2 tsp
  • fennel seeds
    2 tsp
  • cardamom pod
    4
  • dried chilli flakes
    1 tsp
  • quails legs trussed (see Tips)
    8
  • ghee softened
    40 g
Onion and cashew topping
  • ghee
    30 g
  • red onion cut into thin slices
    ½
  • water
    50 g
  • Vegetable stock paste (see Tips)
    1 tsp
  • raw cashews
    50 g
  • fresh coriander leaves only, roughly chopped
    4 sprigs

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 401.1 mg
Białko 70.2 g
Kalorie 3709.6 kJ / 883.3 kcal
Tłuszcz 64.3 g
Błonnik 3.4 g
Tłuszcz nasycony 24.5 g
Węglowodany 6.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...