Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Spiced quail
- 1 cinnamon quill
- 2 tsp coriander seeds
- 2 tsp cumin seeds
- 2 tsp fennel seeds
- 4 cardamom pods
- 1 tsp dried chilli flakes
- 8 quails, legs trussed (see Tips)
- 40 g ghee, softened
Onion and cashew topping
- 30 g ghee
- ½ red onion, cut into thin slices
- 50 g water
- 1 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 50 g raw cashews
- 4 sprigs fresh coriander, leaves only, roughly chopped
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3709.6 kJ / 883.3 kcal
- Białko
- 70.2 g
- Węglowodany
- 6.6 g
- Tłuszcz
- 64.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 24.5 g
- Błonnik
- 3.4 g
- Sód
- 401.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Samosa with fresh tomato chutney
2h
Turmeric lime chicken skewers
1h 30 min
Chicken 65 and green chutney
1h 5 min
Zhoug
10 Min
Thai chicken balls with sweet chilli dipping sauce
1 Std.
Prawn and chicken laksa
40 Min
Chicken drumsticks in spicy puttanesca sauce
2h 15min
Spiced lamb roast
29h 50min
Tom kha prawns
25min
Coconut lamb curry
2h
Pilaf with fragrant tarka
1h 20min
Moroccan lamb with pilaf
5h 40 min.