Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sponge
- butter, to grease
- 6 eggs, separated, at room temperature
- 115 g caster sugar
- 70 g plain flour
- 50 g vegetable oil
Vanilla diplomat mousse
- 10 g titanium strength gelatine leaves
- cold water, to soak
- 330 g milk
- 1 tsp vanilla bean paste
- 60 g caster sugar
- 25 g cornflour
- 4 egg yolks (approx. 65 g)
- 300 g thickened cream
Assembly
- 10 - 12 fresh strawberries, whole, evenly sized, plus extra to decorate (see Tips)
- 160 g fresh strawberries, hulled and sliced to layer
- icing sugar, to dust
- edible flowers, to decorate
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1927.3 kJ / 458.9 kcal
- Białko
- 11.3 g
- Węglowodany
- 38.5 g
- Tłuszcz
- 29.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.4 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 100 mg
Alternatywne przepisy
Strawberry champagne cake
3 Std. 10 Min
Christy Tania's 20th Anniversary Show Stopper
72 Std.
Spiced Polish Christmas cake
99h 30min
Rum baba
3 Std.
Angel cake
5h 15min
Pear and chocolate frangipane
2 godz.
Black forest cake
5 Std.
Caramel chocolate mousse cake (TM6, Kirsten Tibballs)
28h
Moscato panna cotta with pistachios
6 Std. 25 Min
Christy Tania's Macarons with strawberry cream cheese ganache
27 Std.
Gluten free choux puffs with Swiss meringue
1h 20min
Traditional crème brûlée
25 Std.