Polpo alla Luciana

Polpo alla Luciana

4.8 10 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porzioni

Składniki

  • 2 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
  • 2 spicchi di aglio
  • ½ peperoncino secco piccante
  • 35 g di olio extravergine di oliva
  • 650 - 800 g di polpo fresco (1 intero o 2 polpi da 325-400 g circa)
  • 250 g di pomodori ciliegino in scatola, scolati
  • 10 g di concentrato di pomodoro
  • 1 pizzico di sale
  • 40 g di olive nere denocciolate
  • 1 cucchiaio raso di capperi sotto sale sciacquati ed asciugati

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 168.8 mg
Białko 20.7 g
Kalorie 908.5 kJ / 217.2 kcal
Tłuszcz 12.9 g
Błonnik 1.3 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Węglowodany 4.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...