Bowl di riso, avocado e salmone

Bowl di riso, avocado e salmone

4.9 10 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porzioni

Składniki

  • 1 spicchio di aglio
  • 30 g di miele
  • 30 g di olio di sesamo
  • 20 g di aceto di riso
  • 50 g di salsa teriyaki
  • 2 - 3 pizzichi di zenzero in polvere
  • 200 g di riso basmati
  • 900 g di acqua
  • ½ cucchiaino di sale
  • 20 g di olio extravergine di oliva
  • 200 g di code di mazzancolle sgusciate e pulite
  • 200 g di filetti di salmone fresco senza pelle e senza lische a cubetti (2-3 cm) (vedere consigli)
  • 1 avocado maturo la polpa a cubetti (2-3 cm)
  • 30 g di semi misti
  • 1 cucchiaio colmo di cipolla (opcjonalnie) crispy

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 743.9 mg
Białko 21.5 g
Kalorie 2446 kJ / 585 kcal
Tłuszcz 32 g
Błonnik 1.9 g
Tłuszcz nasycony 2.7 g
Węglowodany 55.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...